07-06-2023 door Ermelo YH

In 2016 kwam het wereldkampioenschap voor het eerst na bijna 20 jaar in Duitsland, weer naar Nederland. Publiek van over de hele wereld reisde af naar Ermelo om te genieten van vier dagen dressuursport. Het enthousiasme bleef niet onopgemerkt bij de FEI waardoor het evenement van 2017 t/m 2019 in Ermelo werd georganiseerd. In 2021 werd er in het Duitse Verden gestreden om de medailles. In 2022 kende het WK weer een bijzonder succesvolle editie in Ermelo en ook dit jaar én in 2024 is het WK voor jonge dressuurpaarden in Nederland.

Recentelijk heeft de FEI aangekondigd dat het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden van 2025 tot 2027 georganiseerd zal worden in het Duitse Verden. Hidde Frankena, voorzitter van het WK: “Natuurlijk vinden we het jammer dat het WK voor een aantal jaar terugkeert naar Verden, na 7 prachtige edities in Nederland. Hoewel we er enigszins rekening mee hadden gehouden, hadden we toch gehoopt dat het evenement in Ermelo zou kunnen blijven, gezien de positieve reacties van ruiters, trainers en grooms. We hebben ons volledig ingezet om het WK in Ermelo te behouden, en we zullen zeker ons best blijven doen voor de periode na 2027. Voor nu gaan we echter dit jaar én volgend jaar weer een geweldig dressuur-only evenement organiseren op Nederlandse bodem.”

Van 3 tot 6 augustus 2023 strijden de beste jonge paarden om de medailles tijdens het WK Jonge dressuurpaarden. Vanaf de beste plekken genieten van deze prachtige wedstrijd? De kaartverkoop is gestart dus bestel snel hier tickets! Noteer ook zeker de data voor 2024 vast in de agenda. Vanwege de Olympische Spelen staat het WK later op de agenda, namelijk van 04-08 september 2024.