19-07-2017 door Ermelo YH

Met maar liefst 10 paarden vertrekt het team van Helgstrand Dressage naar het WK jonge dressuurpaarden. Met tweevoudig wereldkampioen Fiontini hebben ze een torenhoge favoriet voor de titel bij de zevenjarigen bij. Helgstrand komt niet alleen uit voor Denemarken, maar heeft ook troeven in Zweden, Duitsland, Australië in Oostenrijk. De paarden zijn ingeschreven bij vier verschillende stamboeken.

Bij de vijfjarigen komt Kenneth Damgaard met Højgårdens Santos en Stenagrs Wyatt Earp de strijd aan. Met Severo Jurado Lopez gaat D’Avie een gooi naar de titel doen. Simone Pearce rijdt voor Australië met Casablanca. De laatste troef in de rubriek is Ferrari die Andreas zelf voorstelt in de vijfjarigen competitie.

Bij de zesjarigen verdedigen Straight Horse Don Tamino met Anne Marie Husbond, Quel Filou OLD met Severo Jurado Lopeze en Feodoro met Simone Pearce de eer van de stal.

Tweevoudig wereldkampioen Fiontini gaat samen met Severo Jurado voor de derde wereldtitel op rij bij de zevenjarigen. Andreas komt aan start met Springbank VH.

Bron: Horse2Rider