22-07-2019 door Sandra Karman

Het aftellen voor het WK Jonge dressuurpaarden is aangebroken. De laatste voorbereidingen worden getroffen door de organisatie en daar hoort de publicatie van alle deelnemers bij. Maar liefst 23 landen sturen hun beste vertegenwoordiging in om de strijd om de wereldtitels.

Dressuurliefhebbers kunnen halsreikend uitkijken naar de rubriek voor vijfjarige paarden met 45 deelnemers waar de nieuwe lichting talenten hun opwachting maakt. Onder andere de veelbesproken hengst Secret maakt zijn debuut op wereldtoneel onder de Zweedse Jessica Lynn Thomas uitkomend voor Duitsland. 17 landen zijn vertegenwoordigd in de rubriek die altijd op veel aandacht kan rekenen omdat vele kampioenen hun kunsten op het WK voor het eerst in de wedstrijdring vertonen.

38 deelnemers gaan met elkaar de strijd aan om het eremetaal bij de zesjarigen. Andreas Helgestrand zal er met zijn bewegingswonder Revolution alles aan doen om hun titel te verdedigen. Vorig jaar steeg het duo boven alle concurrentie uit en won met overmacht de titel bij de vijfjarigen. Nummer twee van vorig jaar, Destacado, verschijnt ook dit jaar weer aan de start en alleen Candy OLD ,de nummer drie van 2018, moet verstek laten gaan.

De 39 zevenjarige deelnemers zijn aan elkaar gewaagd. De beste van vorig jaar was de hengst d’Avie. onder de Spaanse Severo Jurado Lopez en ook dit jaar doet hij een gooi naar de gouden medaille. Vorig jaar marcheerde Hermès onder Dinja van Liere onverwachts maar geheel terecht naar een bronzen medaille en maakte daarmee een sprong van plek 12 naar plek 3 in het eindklassement. Een prachtige prestatie die het duo dit jaar minimaal gaat proberen te evenaren.

De hele deelnemerslijst is hier te vinden.