19-07-2018 door Sandra Karman

De zogenaamde Master List, de lijst met alle deelnemende combinaties van het WK Jonge Dressuurpaarden, is bekend. Ruim honderd ruiters en amazones presenteren 125 jonge talenten en vertegenwoordigen hierbij maar liefst 23 verschillende landen.

Met 43 vijfjarigen wordt het publiek getrakteerd op een groot aanbod nieuwe gezichten. Onder leiding van Mariette Sanders wordt de jongste aanwas beoordeeld op hun gangen, harmonie en aanleg. De rubriek met de jongste aanwas is er altijd één om naar uit te kijken, hier worden de kampioenen van volgende jaren vaak als eerst gespot. Dit blijkt wel uit het opvallend aandeel van 2017’s vijfjarige finalisten dat dit jaar opnieuw afreist naar Ermelo om een gooi te doen naar het eremetaal. Zo zien we Andreas Helgstrand en zijn Ferrari OLD, dit duo greep vorig jaar nog het zilver en komende editie strijden ze wederom mee, nu uiteraard in de leeftijdscategorie van zesjarige dressuurtalenten. Zij mogen echter stevige concurrentie verwachten van onder andere Jan Moller en Hesselhoej Donkey Boy, die in afgelopen editie met miniem verschil het brons in de wacht sleepte. Dietrich Plewa is dit jaar de voorzitter van de jury voor zesjarige paarden.

Vorig jaar viel de zilveren medaille ten deel aan Governor STR met Adelinde Cornelissen, dit jaar mogen zij wederom hun geluk beproeven in Ermelo. Met een deelnemersveld van ruim 40 talentvolle zevenjarigen, wordt het behalen van een medaille geen makkelijke opgave. Één van de finalisten van vorig jaar die wederom op de startlijst staat, is eveneens een Totilas-nazaat: Straight Horse Don Tamino, halfbroer van de bekende Sezuan die zelf een hattrick maakte op het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Ook Simone Pearce wist vorig jaar de finale te behalen met Feodoro en scoorde hier bijzonder goed op de gangen en aanleg, de Australische amazone zal er ongetwijfeld een schepje bovenop doen om dit jaar het podium te mogen betreden. Voorzitter van de jury voor zevenjarige dressuurpaarden is Jean-Michel Roudier.

De gehele deelnemerslijst vindt u hier.