04-08-2017 door Ermelo YH

Standing O’vation

De 15 deelnemers voor de finale van de Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses voor zevenjarigen zijn bekend! Naast de 12 combinaties die zich gisteren al rechtstreeks wisten te plaatsen, verdiende vandaag de top 3 van de kleine finale een startbewijs. Aan kop Kristine Moller met de Trakehnermerrie Standing O’vation (Imperio 3 x Consul) met een score van 77.203%. En dat leverde een onverwacht ticket naar de finale voor de amazone uit Luxemburg. “Ik had het echt niet verwacht! Standing Ovation en ik hebben nog nooit een driedaags concours van dit niveau gereden. Gisteren stak de wind op en

Fantastique

kwam er veel spanning in haar, het is een vrij gevoelig paard. Ik heb deze dagen ook niet de oefeningen getraind, alleen diep, lang en de ontspanning opgezocht. Vandaag was ze wel scherp, maar op de goede manier. Aan het begin maakte ik een klein foutje en ik baalde op dat moment, ik dacht nu is het erop of eronder. De laatste kans! Dus we zijn er vol voor gegaan en het is gelukt!”

Farzana G

Ook de Nederlandse amazones Lynne Maas en Mara de Vries plaatsen zich na een goed optreden met hun KWPN’ers Fantastique (Vivaldi x Florencio II) (77.103%) en Farzana G (Ampere x Florencio II) (76.577%). Lynne: “Ik ben super blij, Fantastique verdient ook zeker een plekje in de finale. Op naar zondag!”

Juryvoorzitter Maria Colliander toonde zich tevreden: “Ik ben erg blij met de drie paarden die zich vandaag hebben geplaatst voor de finale. Deze top 3 verdient het om in de finale te staan, allen zeer fijne paarden die op vriendelijke en correcte manier werden voorgesteld.”

Results

Startlijst finale zevenjarigen