03-08-2018 door Ermelo YH

Na de overwinning gister het de Prix St Georges, plaatste winnaar Matthias Alexander Rath en Danoenchen OLD (Danone 4 x Rohdiamant) zich net als de rest uit de top 10 voor de Kür vanavond, maar Rath koos ervoor van start te gaan in de Intermediair I. Hier werd de bruine Oldenburger wederom door het jurycorps unaniem op plaats 1 gezet met 74.460%.

Matthias Alexander Rath: “Normaal gesproken rijdt mijn zus Danoenchen, ik heb hem slechts geleend voor één week. Dus ik dacht dat de een technischere proef een veiligere keuze zou zijn dan een kür op muziek. Mijn zus rijdt Danoenchen momenteel bij de junioren en volgend jaar ook nog, hopelijk kunnen ze daarna opklimmen naar de Young Riders. Om Danoenchen wat meer ervaring op te laten doen, heb ik hem hier mee naar toe genomen. Het is een super fijn paard, maar ‘helaas’ moet hij na deze week dus terug naar mijn zus.”

De nummers 2 en 3 deden weinig voor elkaar onder. Met 70.931% was plaats 2 voor Kira Wulferding en de achtjarige Bohemian Rhapsodie (Belissimo M x De Niro), die onlangs nog de Nürnberger Burg-Pokal selectiewedstrijd won op het Bonhomme Dressage Festival. De nummer twee van gisteren, Mara de Vries met haar achtjarige merrie Farzana G (Ampère x Florencio), moest nu met een nipte achterstand genoegen nemen met de 3de plaats (69.068%).

Uitslag

(Photo Hippofoto)