04-08-2023 door Ermelo YH

Met een minimaal verschil van 0,15% zette Danciero (Dancier x Fuechtels Floriscant) en Anna Kasprzak ten koste van Global Player OLD (Grand Galaxy Win T x Blue Hors Don Schufro) en Leonie Richter de KWPN/KNHS kwalificatie van de zevenjarige dressuurpaarden op hun naam tijdens de Longines FEI/WBFSH Dressage World Breeding Championships for Young Horses. Was 83,32% en 83,18% goed voor de eerste en tweede plek, nummer drie Diaton (DiMaggio x Benetton Dream FRH) en Nicole Wego-Engelmeyer bleven niet ver achter met 83,05%.

De zilverenmedaillewinnaar van de WBFSH in 2021 kreeg vier keer een 9 of hoger op zijn protocol. ‘Danciero gaf een ongelooflijk gevoel. Hij was in de trainingen en met de opwarming wel wat gespannen, maar in de proef ging het perfect. We hebben gewerkt aan heel veel dingen en de draf heeft nu veel meer balans en hij is ook sterker geworden in de wissels en de pirouettes.’ Zijn amazone en tevens eigenaresse Anna Kasprzak, kocht de door Zg Broers U. Weber gefokte DiMaggio nakomeling in mei 2022 en liet hem daarna ruinen. De operatie nam veel van Hannoveraan waardoor hij vorig jaar niet fit genoeg was om aan de start te verschijnen in Ermelo, maar nu is hij er helemaal klaar voor: ‘zijn sterkste punt? De rijdbaarheid, dit is zo’n makkelijk paard om te rijden in de ring. Voor de hogere sport heeft Danciero ook de perfecte mentaliteit, hij wil alles voor me doen. En dat is het belangrijkste.Het podium is in zicht, maar het ligt allemaal zo dicht bij elkaar. Er kan van alles gebeuren, er is geen ruimte voor fouten. Het wordt een spannende finale!’

Stuivertje wisselen
Ook werd er reikhalzend uitgekeken naar de wereldkampioen bij de zesjarigen in 2022, Global Player OLD. De Oldenburger hengst, gefokt door Henrik Hansen  en in eigendom van Hengsthaltung Helgstrand en Schockemöhle liet met een 9.4 op draf en 9.3 voor aanleg weer even zien wat hij in zijn mars heeft. Toch is het zondag nog geen gelopen race. Met een 9.3 voor stap en 9.4 voor dressuuraanleg gaat ook Diaton, gefokt door Silke Groeneveld en in eigendom van Maria Teresa Pohl, aanspraak proberen te maken op de titel. ‘De top drie zijn wel echt uitblinkers is kwaliteit maar het wordt heel spannend in de finale want de nummers 1 tot en met 6 zijn echt hele goede paarden’, voorspelt juryvoorzitter Henning Lehrman.

Foto: Dirk Caremans
Resultaten