05-08-2018 door Ermelo YH

De imponerende Cum Laude (Apache x Weltmeyer) liep gisteravond moeiteloos naar de overwinning in de Prix St. Georges test van de Stallions of the Year rubriek op de Longines World Breeding Dressage Championship for Young Horses in Ermelo. 

De donkerbruine hengst trekt vele ogen naar zich toe terwijl hij onder amazone Vai Bruntink door de baan danst. Met een geweldige score van 71,617 procent wint de combinatie de rubriek, tot grote trots van zowel Vai als eigenaar Jaques Laarakkers. Gezien dit de eerste keer is dat de hengst op internationaal niveau presteert, zijn beiden meer dan tevreden.  Vai: “We kunnen altijd verbeteren, maar al met al zijn we hartstikke tevreden vandaag,” zegt ze, “Het is zo’n mooi dier, dat voelt heerlijk.”

De tweede plaats was voor de door Th. en J. Deenen uit Heyen gefokte NRPS-goedgekeurde Chippendale-zoon Crosby, die onder Franka Loos 71.255% scoorde. De hengst, die met 270.000 euro de veilingtopper van de 2018-editie van de Van Olst Sales was, was het eerste klinkende resultaat van Franka Loos in deze rubriek. Samen met Van Olst Horses had ze nog meer succes, want de vierde plaats was voor de KWPN-goedgekeurde George Clooney. De getalenteerde hengst liep met veel souplesse een solide proef die werd gewaardeerd met 70.490%. Ze moesten alleen de Hannoveraanse Lord Django (Stalypso x Londonderry) onder de Poolse amazone Ilona Janas voor laten gaan, die naar 70.980% liep. Overigens is de strijd nog niet gestreden voor de combinaties. Vandaag strijden de Stallions opnieuw om de titel in een Kür op muziek.

Uitslag