09-08-2015 door Ermelo YH

De Deense hengst Sezuan won vanmiddag in Verden de wereldtitel van de zesjarige dressuurpaarden. Het brons was voor Eye Catcher onder het zadel van Kirsten Brouwer. 

In een bloedstollende ontknoping, met veel kwaliteitsvolle paarden, pakte de KWPN-hengst Eye Catcher onder Kirsten Brouwer (Zegveld) brons.

Voor de pauze zette Kirsten Brouwer met de zoon van Vivaldi, Eye Catcher, een magistrale proef neer, die veel beter verliep dan twee dagen eerder in de kwalificatie. “Vrijdag was hij niet helemaal fit en voelde niet goed. Vandaag was hij er weer helemaal en voelde weer super fijn,” aldus Kirsten na afloop. De imponerende draf werd met een 9.3 beoordeeld en voor de stap kreeg de hengst een 9.0. De juryleden gaven het duo voor de galop een 8.5. Het gereden zijn werd iets gedrukt door de wat wiebelige aanleuning en scoorde een 8.8. De cijfer voor de algemene indruk haalde het eindtotaal nog omhoog tot 8.96. Daarmee herhaalde Kirsten Brouwer het staaltje van vorig jaar toen ze in Verden ook de bronzen medaille won.

Maar er was geen kruid gewassen tegen de regerend wereldkampioen Sezuan. De Deense hengst werd overtuigend voorgesteld door de Duitse Olympische amazone Dorothee Schneider. Met tienen voor de galop en de algemene indruk won het paar de titel opnieuw met 9.72. Het zilver was voor de Duitse Beatrice Buchwald met de schimmel hengst DSP Belantis.

In de finale van de zesjarigen kwam Emmelie Scholtens (Gorinchem) met de KWPN-hengst Estoril op de vijfde plaats met 8.80. Diederik van Silfhout (Lunteren) reed Expression naar de zesde plaats met 8.72. Beiden reden een sterke finale. Ook Danielle Heijkoop (Rotterdam) haalde met El Torro B de finale, maar door spanning scoorde het paar 7.34 en werd dertiende.

Uitslag finale zesjarigen:

  1. 1 . SEZUAN (v. Zack) DWB – Dorothee Schneider (GER) – 9.72
  2. 2 . BELANTIS (v. Benetton Dream) BRAND. – Beatrice Buchwald (GER) – 9.50
  3. 3 . EYE CATCHER (v. Vivaldi) KWPN – Kirsten Brouwer – 8.96
  1. 5 . ESTORIL (v. Zhivago) KWPN – Emmelie Scholtens – 8.80
  2. 6 . EXPRESSION (v. Vivaldi) KWPN – Diederik van Silfhout – 8.72

13 . EL TORRO (v. Painted Black) KWPN – Danielle Heijkoop – 7.34