06-08-2023 door Ermelo YH

Onder regenachtige omstandigheden werd de CDI3* Grand Prix Freestyle prestented by Helgstrand Dressage verreden. Wereldkampioen bij de zevenjarige Anna Kasprzak mocht ook in deze rubriek als eerste opstellen met haar Addict de Massa (San Armour I x Maestro jgb) van Hanni Toosbuy Kasprzak.

 De laatste starter van deze rubriek Anna Kasprzak behaalde 76,98% en daarmee een ruime overwinning. Nummer twee was de Spaanse Juan Antonio Jimenez Cobo met zijn Quartar (Quantensprung x Laurentino). De vos hengst is gefokt en in eigendom van de ruiter en scoorde 75,28%. Domien Michiels en Intermezzo van het Meerdaalhof (Gribaldi x Balzflug) gefokt door Meerdaalhof bvba en in eigendom van Marco Steeno ontving 74,85% voor zijn kür.

Feestje
“Ik ben helemaal in de war van alle emoties. Eerst goud in het WK en daarna weer focussen op deze proef en toen viel plots de stroom uit. Het is belangrijk om je te kunnen aanpassen aan veranderingen, dus dat hebben we vandaag gelijk getraind”, lacht de Deense amazone. “Dit is bovendien de eerste keer dat we deze kür rijden. Ik wilde heel graag een kür waarin ik plezier kan hebben en met deze muziek is het echt een feestje. En nu kunnen we écht feest gaan vieren! Ik ga terug naar Denemarken met een vuist in de lucht”, zegt de amazone trots.

Veel harmonie
Tegen het einde van proef van Jeanine Nieuwenhuis met Jack Black WW (Hofrat x Vivaldi) viel helaas de stroom uit. Ze reedt vakkundig de proef uit met het laatste stuk zonder muziek. Juryvoorzitter Maarten van der Heijden: ‘Jeanine pakte het laatste deel superknap op. Als laatste mocht Anna Kasperzak de baan in, zij had even wat langer moeten wachten. De kür had een hoge moeilijkheidsgraad en haar paard voerde deze met veel gemak uit. Deze combinatie scoort in de piaffe en passage. Juan Antonio Jimenez Cobo reed met een vriendelijk beeld, fijne aanleuning en goede harmonie. Domien Michiels had een ontspannen proef met veel harmonie en een goede choreografie. Ondanks de technische storing leefde het massaal toegestroomde publiek mee met de deelnemers.’