30-01-2016 door Ermelo YH
Evenementcoördinator Joris Kemperman, bestuursvoorzitter Aat Both en Stefan en Bert van Kooten van Anemone Horse Trucks.

Evenementcoördinator Joris Kemperman, bestuursvoorzitter Aat Both en Stefan en Bert van Kooten van Anemone Horse Trucks.

Anemone Horse Trucks is voor de komende drie jaar verbonden aan het LONGINES FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses. Interfloor is het komende jaar sponsor van dit internationale evenement.

Tijdens Jumping Amsterdam zijn zij door het tekenen van een overeenkomst een sponsorcontract met elkaar aangegaan. Van 2016 t/m 2018 wordt het prestigieuze FEI Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden, dat de afgelopen jaren plaats vond in het Duitse Verden, georganiseerd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Anemone-directeur Bert van Kooten en zoon Stefan vertellen: “Anemone Horse Trucks heeft met al haar klanten iets gemeen, dat is de passie voor paarden. Vanuit die passie leveren wij al sinds 1996 paardenauto’s aan kwaliteitsbewuste klanten in binnen- en buitenland. Van amateursporters tot internationale topsporters. De naam Anemone Horse Trucks is synoniem geworden voor hoogwaardige transportoplossingen en uitstekende service. Wij verbinden onze naam graag aan dit unieke evenement, dat een podium is voor de allerbeste jonge dressuurtalenten wereldwijd. Schitterend dat Nederland de komende drie jaar gastheer mag zijn, en wij hieraan onze bijdrage kunnen leveren.”

Aat Both en Interfloor-directeur Lens Nekeman.

Aat Both en Interfloor-directeur Lens Nekeman.

Ook Interfloor-directeur Lens Nekeman toonde zich enthousiast over het wereldkampioenschap op Nederlandse bodem. “Het is geweldig dat zo’n gerenommeerd evenement in Nederland plaatsvindt. Een dergelijk initiatief verdient het om ondersteund te worden. Nederland is zowel wat betreft fokkerij als sport maatgevend en onze beste jonge paarden zie je vaak terug in de finale van het wereldkampioenschap jonge dressuurpaarden. Ik roep iedereen op die actief is in de paardensport om ook dit schitterende evenement via sponsoring te ondersteunen.” Interfloor levert de mooiste collecties tapijt en vinyl van Nederland. Gemaakt van kwalitatief hoogwaardige grondstoffen en materialen, en leverbaar in talloze kleuren en dessins.

De eerste editie van het wereldkampioenschap in Nederland vindt plaats van 28 tot en met 31 juli 2016 in Ermelo. De beste dressuurbeloften strijden in verschillende leeftijdscategorieën om de hoogste eer. In een individuele dressuurproef worden de talenten beoordeeld op algemene indruk als dressuurpaard. Vanaf 2016 is er niet alleen een kampioenschap voor vijf- en zesjarige dressuurpaarden, maar is ook de rubriek voor zevenjarige door de internationale paardensportbond FEI toegevoegd aan het vier dagen durende programma.

(Foto Digishots)