03-08-2018 door Ermelo YH

Villeneuve

De Vitalis-zoon Villeneuve (vm.Dancier) gaat na een zeer constante verrichting aan de leiding bij de zesjarigen. Onder de Duitse amazone Laura Strobel kreeg de Hannoveraanse voshengst een 9 voor galop en aanleg, een 8.9 voor de mooie ruime stap en een 8.6 voor de draf en met een 8.8 voor harmonie kwam het totaal op 8.86

Henkie

KWPN-hengst Henkie liep naar de tweede plaats onder Adelinde Cornelissen. De Gelders gefokte zoon van Alexandro P (mv.Upperville) heeft drie goede gangen waarbij de sterkte draf het meeste werd gewaardeerd (9.2). Met een 8.5 voor de ruime stap en de harmonie, een 8.6 voor de galop en een 9 voor aanleg kwam het eindtotaal op 8.76.

Severo Jurado Lopez heeft 2 troeven bij de zesjarigen, met d’Avie wist hij zich rechtstreeks voor de finale te plaatsen. De voshengst van Don Juan de Hus moest alleen voor de stap een ‘lager’ cijfer laten noteren (7.5), maar verder prijkten er louter hoge scores op zijn protocol: een 9 voor de draf, een 9.3 voor de galop en een 8.8 voor harmonie en een 9 voor aanleg kwam hij op de derde plek in het tussenklassement (8.72).

De bronzen medaillewinnaar van vorig jaar kwam als laatste van start: Premiehengst Hesselhoej Donkey Boy liep onder Jan Møller Christensen naar de zevende plaats en evenaart daarmee niet zijn prestatie van vorig jaar, maar plaatst zich wel net als de overige combinaties uit de top 12, voor de finale zondag. De beste 3 uit de kleine finale die morgen wordt verreden, worden daar aan toegevoegd.

D’Avie

Juryvoorzitter Dietrich Plewa blikte terug op de wedstrijd en het deelnemersveld. “De organisatie is echt perfect. Dit is de derde keer hier en het is ieder jaar verbeterd. Ik ben heel blij met de entourage en faciliteiten, het ziet er allemaal top uit. De kwaliteit van alle wedstrijden hier zijn indrukwekkend hoog. Ook in deze leeftijdsklasse zien we veel verschillende paarden, maar bij allemaal ligt de lat op het gebied van rijderij, opleiding en basisgangen zeer hoog. Dus ik ben zeker tevreden met vandaag. Wat ook interessant was om te zien, was dat het publiek ongeveer dezelfde cijfers gaf via de SpectatorJudging app als wij. Ze kregen dus dezelfde indruk als de jury en dat is altijd mooi om te horen. Het belooft een spannende finale te worden, aangezien sommige paarden wat spanning vertoonde en er is een goede kans dat zij zichzelf een stuk beter laten zien als ze voor de tweede keer in de ring komen, of dat nu in de kleine finale of zelfs in de hoofd finale is.”

Uitslag

(Foto’s Hippofoto)